Rebel Farms Microgroente

-wij geloven dat het anders kan en moet-

Waarom Microgroente van Rebelfarms?

Hierom...ze zijn namelijk:

super gezond,

Microgroente zijn bewezen veel gezonder dan hun volgroeide familie. 

biologisch,

Van zaad tot potgrond, alles wat we gebruiken is biologisch. Er komen geen (kunst-)meststoffen te pas. De zaden gebruiken uitsluitend wat er in de biologische potgrond zit en het water uit de kraan. We zijn momenteel bezig om het SKAL predicaat te verkrijgen zodat ook biologische winkels en restaurants met een gerust hart onze producten kunnen voeren.

en eerlijk!

Wat je bij Rebelfarms koopt is eerlijke waar. Geteeld om de hoek, dus weinig ‘food miles’. Er wordt minimaal gebruik gemaakt van verpakkingsmateriaal. Ons Rebellito systeem is zelfs volledig circulair.

Om te laten zien hoe sommige van onze collega’s microgroente aan de man brengen moet je op onderstaande link klikken. Let op, schokkende beelden! 🙂

Waarom wij vinden dat het anders moet..

Andere producenten besteden veel aandacht en materiaal aan het uiterlijk van hun product: Dit betekent veel verpakkingsmateriaal zodat het product er mooi uit blijft zien tijdens de lange weg van producent tot consument. Een voorbeeld:

U koopt
106gr. mosterd

U krijgt: 24 gr. verpakkingsmateriaal

plus 73 gr. organisch restmateriaal

waarvan 62 gr.
water is

U houdt over:
8 gr. mosterdblaadjes

Rebelfarms produceert lokaal zodat de microgroenten altijd vers zijn. Als u gebruik maakt van de Rebellito is het zo vers als mogelijk is: u knipt zelf wanneer u het nodig heeft.
Bij Rebelfarms krijgt u als u 50 gr. gesneden mosterd koopt:
50 gr. gesneden mosterdblaadjes + 3 gr. verpakkingsmateriaal.
Als u gebruikt maakt van de Rebellito is de opbrengst per bakje afhankelijk van het ingezaaide goed. De biologische tuinaarde kunt u zelf bij het GFT afval doen of mee teruggeven bij het retourneren van de statiegeld-bakjes. 100% circulair !